Cara Masak Kacang Panggang Dalam Tin

Cara Masak Kacang Panggang Dalam Tin. Hidangkan bersama roti bakar atau garlic bread. Resepi kacang peas tin , masukkan kacang buncis dan nasi tadi, gaul rata, kemudian masukkan stok ayam, garam dan kicap lemak manis.

Ikan Mackerel Tin Masak dengan Kacang Panggang AMIE'S
Ikan Mackerel Tin Masak dengan Kacang Panggang AMIE'S from salamisimon1.blogspot.com

Kecil kacang panggan keju ayam brand (tapiskan, asingkan kuah & kacang) • air (campuran air dan kuah kacang panggang, sukat 3 cawan) • biji tomato ceri • pokok daun katumbar (sekali dgn akar) • bawang putih • biji lada besar merah • biji lada besar hijau • sudu besar jus limau nipis. Resepi ini dikongsikan oleh nazlynn ismail di facebook dan telah mendapat perkongsian ramai. Kacang dapat bertahan selama dua minggu di suhu ruang.

Tumiskan Minyak ( Dalam Dua Sudu Minyak) Tumiskan Bawang Putih Sampai Naik Bau , Pastu Masukkan Bawang Merah.


Campur semua bahan jadi satu. Buka teflon kemudian oles dengan kuning telur. Masukkan sos tomato dan cendawan butang.

Produk Dalam Tin Yang Belum Dibuka Hendaklah Disimpan Di Tempat Yang Sejuk Dan Kering Di Mana Ia Boleh Bertahan Selama Tiga Tahun Di Pantri Anda Kecuali Tarikh Terbaik Sebelum Ini.


Lalu panggang di dalam oven 160 derajat celsius. Kacang dapat bertahan selama dua minggu di suhu ruang. Tumis kacang panjang dan hati ayam.

Panggang Kue Menggunakan Api Kecil Kurang Lebih 10 Menit Sambil Ditutup Teflonnya.


400 gram kacang tanah kupas 4 tangkai kucai, diiris halus sekali 6 sendok makan bawang putih goreng, diremas 1/2 sendok teh garam 3 sendok makan air 2 siung bawang putih, dihaluskan bersama setengah blok terasi, cara membuat kacang panggang kucai: Kemudian masukkan kacang panggang, semua capsicum dan gaul rata. 1 tin kacang pool/ kacang parang (dilenyek kasar) 1 tin kacang panggang (dilenyek halus atau blendkan) 700 gram daging (dicincang) 1 kiub pati ayam.

Ini Cara Lain Mengupas Kacang:


Sos cili ( jalen lagi sedap rasanye.hihi) cara masak : Salah satu cara paling mudah (dan paling sedap) untuk makan kacang ialah dengan melemparkannya di atas kentang panggang. Resepi ini dikongsikan oleh nazlynn ismail di facebook dan telah mendapat perkongsian ramai.

Tambahkan Kentang Yang Di Potong Dadu.


Kacang panggang padat dengan serat, protein, besi, likopena dan folat. Pertama, letakkan kacang panggang di dalam toples atau kontainer dan kocok atau bungkus kacang dengan handuk bersih dan gosok. Hidangkan bersama roti bakar atau garlic bread.

LihatTutupKomentar

ads1

close