Resepi Solok Lada Che Nom

Resepi Solok Lada Che Nom. Hari ini saya menggunakan cili hijau yang diguna untuk membuat solok lada dari kelantan. Ianya mempunyai cara masakan yang berbagai dan juga boleh digunakan untuk menu seperti laksa, solok lada dan keropok lekor.

Resepi Sotong Telur Masin Che Nom Wisesaid
Resepi Sotong Telur Masin Che Nom Wisesaid from waismansaid.blogspot.com

Biasanya dimakan dengan nasi dagang, atau naik putih pun boleh. 1 helai daun limau purut ; 1/2 genggam bunga telang direndam dahulu untuk warnanya (pemilik resepi guna pewarna biru) secubit garam

Sebenarnya Nak Buat Nasi Kerabu Tak Susah Kan?


Menu istimewa kali ini adalah lasagna. Senantiasa kacau supaya kelapa tak hangus. Tumbuk bawang, bila sudah lumat masakan isi ikan mentah tumbuk lagi, masukkan kelapa parut.

Resepi Laksam, Yang Berasal Dari Negeri Cik Siti Wan Kembang Dan Memang Sangat Sedap.


1 2 sudu teh lada hitam ditumbuk halus. Bihun goreng putih, atau org singapore panggil mee birthday, kan? Biji bawang merah•bawang putih•halia dihiris memanjang•biji lada solok atau lada hijau•kilo perut lembu siap rebus dan dihiris•ekor ikan sardin di rebus atau dibakar.

Terima Kasih Telah Berkunjung Ke Laman Web Kami.


Che nom mulakan resepi dengan cara untuk membuat rempah mandi secara homemade, guna bahan2 yang biasa ada di dapur aja dan kita akan dapat hasilkan rempah nasi arab mandi yang tak kurang hebatnya. Kalau time raya atau open house. Nasi kerabu sedap dimakan dengan mengaulkan kesemua sambal dan lauk.

Biasanya Dimakan Dengan Nasi Dagang, Atau Naik Putih Pun Boleh.


Istimewa, kami kongsikan 5 resepi ikan sardin. Hidangan ini juga biasanya disaji dengan solok lada dan keropok goreng. Saya memang suka sangat cili ini samada dimasukkan dalam sayuran atau dimasukkan dalam lauk bergoreng.

Makan Lauk Ni Saja Pun Dah Best Giler.


1 sudu besar lada sulah/putih 1/2 inci halia 3 ulas bawang putih 5 biji bawang merah. Tapi, jika nak lebih sedap ada kelainan, anda boleh rujuk pada resepi otai masak seperti azie kitchen, che nom atau datin isma kerana masakan mereka sedikit berbeza. Confirm jadi dan licin pinggan anda!

LihatTutupKomentar

ads1

close