Resepi Kacang Dal Goreng Pedas

Resepi Kacang Dal Goreng Pedas. Rebus kacang kuda hingga empuk. 1 kg kacang tanah (goreng awal) 3 ulas bwg merah (kisar) 3 ulas bwg putih (kisar) 3 sudu besar cili kisar.

Cara Buat Kacang Dal Goreng Resepi Azie Kitchen
Cara Buat Kacang Dal Goreng Resepi Azie Kitchen from resepi-aziekitchen1.blogspot.com

Gaul kacang dengan bawang putih bercampur garam yang di tumbuk tadi dan perap selama 30minit. **3 sudu besar sos tiram. Masak air di dalam periuk.

Gaulkan Kacang Blend Bersama Garam,Bawang Cincang,Cili Potong Dan Daun Kari Yang Digunting Halus 5.


Biarkan selama 10minit dan toskan. Kacang kuda ~ dicuci & rendam semalaman minyak masak biji sawi daun kari garam, perasa & gula secukupnya bahan sambal dikisar halus cili kering bawang besar bawang putih cara 1. Nak garing (jangan smpai pahit) angkat dan toskan miyak.

1 Kg Kacang Tanah (Goreng Awal) 3 Ulas Bwg Merah (Kisar) 3 Ulas Bwg Putih (Kisar) 3 Sudu Besar Cili Kisar 4 Sudu Besar Gula.


Goreng kacang tanah dengan minyak yang banyak dengan menggunakan api yang perlahan. Dapat kunyah kacang sedap juga ni sambil layan cerita korea. Kalau kacang yang beli rasa umpph kurang, apa kata buatnya sendiri dengan rasa pedas dan masin yang seimbang.

Haaaa.bab X Susah Tu Aku Suka.


Panaskan minyak masak, tumiskan bahan yang dikisar, daun kari, dan biji sawi sehingga wangi. Kisar halus sebati gula,garam serta serbuk cili dan telur. Simbah2 sedikit minyak panas pada tumpi yang melekat pada tepi kuali supaya ia cepat kering & tanggal.

1Kg Kacang Tanah Goreng 11/2 Cawan Ikan Bilis Goreng 7Senduk Lada Kering Kisar (Saya Bland Lada Campur 7Ulas Bwg Putih) 61/4 Senduk Kecil Gula Garam N Serbuk Perasa Secukupnya Minyak Masak Utk Menumis (Agak2 Je) 11/2 Sudu Besar Air Asam Jawa.


Gaul kacang dengan bawang putih bercampur garam yang di tumbuk tadi dan perap selama 30minit. Goreng pulak ikan bilis sampai garing dan toskan. Goreng bersama dauk kari macam maruku.

Mmmm.dah Lama Mak Aku X Buat Maruku.


3 senduk lada mesin (ciliboh). Goreng kacang tanah dengan minyak yang banyak dan api yang perlahan (makan masa la ye). 1 kg kacang tanah (goreng awal) 3 ulas bwg merah (kisar) 3 ulas bwg putih (kisar) 3 sudu besar cili kisar.

LihatTutupKomentar

ads1

close